10 goda vanor hos vältränade personer

Titeln på dagens inlägg är i grunden en rip off på den populära boken 7 habits of highly effective people.

Eller det var tanken...men jag kunde inte hålla mig till 7 punkter...så det fick bli 10.
Jag antar att världen inte går under?

Och nej, jag har inte läst boken.
Det är nämligen så att min kollega Sofia just nu läser boken, och det fick mig att bli inspirerad och skapa min egen version av vilka vanor som bäst kännetecknar vältränade personer. 

Det är nämligen så att när det kommer till viktnedgång pratar jag ofta med mina kunder om vikten (no pun intended) av att skapa en hållbar livsstil. En viktnedgång ska vara livet ut, och inte innebära något pendlande upp och ner.

Titta bara på Biggest loser och liknande program där det blir intensivt tränande och dietande...ofta går personer upp vikten igen (och ibland lite till) efter tv-programmet. Men varför är det så?

Det är för att du måste ändra på vanor om du ska lyckas. Det där tv-programmen och tillväga gångssätten funkar för somliga. Men det flesta har tröttnat på pendlandet i vikt och inser att det finns mer bakomliggand orsaker. Vi har så inrutade mönster i våra liv. Och det är våra osunda vanor som vi måste tackla om det ska bli en hållbar livsstil.

Så sikta på att ändra dina vanor, och stäva efter att bit för bit uppnå någon utav dessa.

Ladda ner pdf:n till din mobil eller surfplatta:


Så istället för att ge dig ett recept på en nyttig smoothie, en quinoasallad, eller ytterligare ett recept med grönkål rekommenderar jag dig istället att följa dessa "regler" för att skapa goda vanor, som håller livet ut. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln