Världens bästa rörlighetsövning

Det är nämligen så att om jag bara fick göra en rörlighetsövning för resten av mitt liv (eller om jag bara var stressad och hade ont om tid i gymmet) skulle jag välja att göra den här övning.

För det är ingen bra plan, och din kropp kommer ge dig långfingret och du hela tiden skippar rörlighetsträningen. Speciellt eftersom många utav oss är lika smidiga som en kofot, och inte skulle ta skada utav mer rörlighetsträning.


Så för att ta tag i problemet kan du göra dem här övningen:
 


Och eftersom rörlighetsträning alltid är aktuellt och ett populärt samtalsämne kommer du äntligen kunna använda det som en isbrytare och inleda det där efterlängtade samtalet med den söta baristan nära ditt jobb. Så nu kan ni prata om den här övningen medan du beställer en dubbel macchiato. Och den här gången kanske det leder så långt som att ni går på er första date, blir kära i varandra, gifter er, får barn, börjar avsky varandra, är tillsammans för barnens skull, åker på en affärsresa och böjar vänsterprassla, äntligen skiljer ni er, du går i pension och spenderar mer tid med din nya kärlek, tillsammans köper ni ett litet torp i Toscana och börjar producera ett lokalt vin med mediokra försäljningssiffror…

Vem vet, varken du eller jag har några som helst aningar om vad den här övningen kan öppna upp för möjligheter för dig! Framtiden är spännande.

Juste, det där med tekniken är ju viktigt att gå igenom.

Gör såhär:

  •  Starta i armhävningsposition - med en rak linje i hela kroppen.
  • Skjut upp höften/rumpan mot taket, och jobba ner hälarna mot golvet för att få en stretch i vaderna.
  • Återvänd sedan till armhävningspositionen (utan att säcka ihop i ryggen) och kliv fram med vänster fot upp bredvid vänster hand (eller så långt upp du kommer).
  • Sätt ner det bakre knäet i golvet och tryck höften framåt. Du kan även vinkla ut knäet på det främre benet för at få en stretch i ljumskarna.
  • Vrid upp handen upp mot taket och följ den med blicken för att få med en rotation i bröstryggen, och en stretch i bröstmusklerna.
  • Återvänd tillbaka till armhävningspositionen, och upprepa på andra sidan.

Dem vanligaste begränsningar finns i:

  • fotleden,
  • höften och
  • bröstryggen.

Och den här övningen tar hand om alla dem områdena. Så den är ganska bra. Typ en av dem bästa.

Men om du vill du ha fler tips (och testa din rörlighet) kan du kolla in dem här inläggen:

Kom bara ihåg att alla inte behöver stretcha. (länk till behöver du stretcha inlägget).

Men många utav oss behöver det.

Väldigt många.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln