En "finisher" med endast din egen kroppsvikt som motstånd

Idag ska jag ge dig ett tips på hur du kan bli svettig tillsammans med din partner på alla hjärtans dag…och nej, jag menar inte ”svettig” på det där sättet som du tror…din snuskhummer.

För träning tillsammans med någon annan (träningspartner eller tränare) gör träningen mer effektiv. Det är svårt att pressa sig själv, och väldigt enkelt att sluta när det börjar bli lite jobbigt, men står det någon bredvid och gör samma sak är det större chans att du inte kommer att vika ner dig. En partner eller tränare får dig kort och gott att pusha dig själv lite hårdare.

Och idag kommer du behöva någon att sympatisera med, för den här övningskombinationen är inte att leka med :) Det kan mycket väl vara en av de elakaste övningarna som jag har satt ihop (jag säger det där konstigt nog med stolthet…för det finns ju någonting positivt i mitt yrke med att vara ondskefull).

Efter att jag satt ihop den här övningarna gjorde jag det obligatoriska PT-skrattet…
 


Det är en såkallad finisher, alltså en, eller flera övningar, som jag brukar lägga i slutet av passet för att verkligen höja pulsen, öka fettförbränningen och verkligen vrida ut det där sista ur musklerna.

I det här fallet handlar det om en finisher för benmusklerna.

BENFINISHER:


Du kommer alltså att göra 30 sekunder av varje övning:

  • Saxhopp
  • Utfall bakåt
  • Knäböjshopp
  • Knäböj
  • Statiskt höftlyft
  • Statiskt knäböj

Sammanlagt blir det 3 minuter av mjölksyra!

Jag ska inte ljuga – det här kommer vara lika jobbigt mentalt som fysiskt. Det kan vara bra att ha någon som står bredvid och kör tillsammans eller skriker på dig att fortsätta när benen inte längre vill.

Den är avancerad, och kräver en bra grundstyrka för att genomföra.
Men blir det för tungt kan du alltid korta ner tiden till 25 eller 20 sekunder per övning.

Klart värt att testa!

Lycka till

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln