Jag är en misslyckad människa


Det är jag.

Varje dag misslyckas jag. Och jag mår skit utav det.

Jag är en mästare på att misslyckas. Och jag hatar att misslyckas…men samtidigt vill jag aldrig sluta att göra det.

Varför?
För att förbättringar baseras på tusentals av små misslyckanden, och hur stor din succé är i slutändan kommer från hur många gånger du har vågat misslyckats.

  • Om du ser någon som är bättre än dig på någonting, så finns det en stor chans att de har misslyckats på det mer än vad du har gjort.
För vi lär oss av misstag.
  • Om någon är sämre än dig, så har de troligtvis inte upplevt den smärtsamma mängden av misstag som det ofta behövs för att bli bättre på någonting.


Under julen såg jag en liten flicka på strax över 1 år försöka lära sig att springa.
Men hon föll ofta. Och hon föll hårt.
 


Hon ställde sig upp igen. Sprang några steg. Ramlade. Upp igen. 5 nya steg. Ansiktet i golvet…och så fortsatte det under hela julen. Det var smärtsamt att se, men fick mig samtidigt att tänka till: Aldrig – inte en enda gång – stannade hon upp och tänkte:
 ”Jaha, jag antar att det här med att springa inte är för mig. Jag är ju inte bra på det”.

Att undvika misslyckanden är något som vi lär oss senare i livet. Vi blir experter på att hålla oss inom vår trygga bubbla och inte utmana våra kroppar eller sinnen tillräckligt.

Kanske kommer det från överbeskyddande föräldrar som inte låter sina barn misslyckas, och straffar dem för att de gör någonting nytt?

Eller så kanske det kommer från den stora boven…

De sociala medierna och filmerna som konstant exponerar oss för de otroliga succéerna och framgångarna – utan att visa de 10.000 timmarna av träning, blod, svett och tårar som krävs för att nå framgången.

Som jag skrev i ett annat inlägg (nu får det fan vara slut på ursäkterna) så ger vi oss själva ursäkter hela tiden i vuxen ålder. Vi ger oss själva en ursäkt för att slippa kliva ur bekvämlighetszonen och slippa ett eventuellt misslyckande…men det är när vi gör såhär mot oss själva som vi går miste om chansen att nå succé – och chansen att förbättras från upplevelsen!

Det är så farligt, och enkelt, att bara göra det som du är bra på. Det här säger jag ofta till mina kunder: Träningen med mig är inte till för att fokusera på det som du redan är bra på – den är till för att fokusera på det du behöver mer utav. Vad du behöver kommer vara svårt, jobbigt och innebära att du inte är en expert på det…men det kommer ge dig mest resultat i slutändan.

Det är den 3:e veckan i januari, och många kommer idag att ge upp gällande sina nyårslöften, och kampen mot ett friskare och hälsosammare liv, bara för att det inte har gått som planerat. De känner att de har misslyckats.

Men om vi är ovilliga att misslyckas, kommer vi aldrig få den framgången som vi vill ha. Precis som den lilla flickan, som ramlade när hon försökte springa, måste du misslyckas mer. Du måste misslyckas om och om igen innan du lär dig att “springa”.
Det är en process. Det tar tid. Det gör ont. Det är ett rent helvete.

Men det är alltid värt det i slutändan. 

Jag uppmanar dig att misslyckas mer i din träning och vardag – så att du kan lyckas mer i det långa loppet.
 

Etiketter: motivation

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln