En övning för att forma bröstmusklerna

Om du vill få stenhårda bröstmuskler som kan slipa diamanter är övningen Hantelflyes till press något som du måste göra.
 

Den här övningen är riktigt bra eftersom den kombinerar 2 övningar.

Du får bra träning för armar och axlar när du gör pressrörelsen från övningen Hantelpress med neutralt grepp, och fokus på dina bröstmuskler från övningen Hantelflyes. Det resulterar i en bra grym övning som kombinerar det bästa från två världar.

 
Övningen som du strax kommer att få se har en negativ fas (när du sänker hantlarna vid sidan av kroppen) som verkligen ger belastning för bröstmusklerna, och en chans att träna dem hårt. Just den här sänkningen med hantlarna är vad jag vill att du försöker tänka på extra mycket. Eftersom du är ungefär 20-50 % starkare i den rörelsen så går det att bromsa hantlarna väldigt kontrollerat...och är du en person som njuter av träningsvärk kommer du inte att bli besviken. 

Så det blir mycket bröstmuskler, men när du sedan för händerna inåt mot kroppen och håller hantlarna med ett neutralt grepp (handflatorna mot varandra) får du dessutom en pressövning som är mycket mer skonsam för axeln.

Hantelflyes till press:


Gör såhär:

  • Lägg dig på en bänk och pressa hantlarna över huvudet med ett neutralt grepp (handflatorna mot varandra) och pressa ihop bröstmusklerna vid toppen.
  • Sänk vikten något, så att du har lätt böjda armbågar.
  • Sänk sedan vikten långsamt ner vid sidan av kroppen under ca 3-4 sekunder. Pausa för en liten sekund innan du för hantlarna in mot kroppen för att pressa dem upp igen.
  • Ha kontroll i rörelsen, och ge det lite träning om den här övningen är ny för dig.
  • Teknik före belastning, speciellt när du jobbar med fokus på den negativa delen av övningen.
  • 4 set med 10 repetitioner (och 45-60 sekunders vila mellan seten) borde göra jobbet för att du inte ska kunna röra bröstmusklerna dagarna efteråt - have fun!

Ge övningen en testomgång och låt mig få veta hur det går med diamantslipningen! 
 
Etiketter: bänkpress press

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln