Här är metoden som får dig att lyckas med dina mål

Om du satt i fängelse och bara fick 15 min till träning – vad skulle du göra?

Den här frågan ställde (legenden) Dan John på en utbildning i somras. Han fortsatte att berätta om sin egen ungdom, och de råden som han fick från sin tränare. Han skämtade om att hans tränare  alltid sa  att han - oavsett problemet i livet – skulle äta mer protein och göra mer front squats.

De två sakerna var viktigast och skulle lösa alla hans problem:
 

  • Känner du dig inte i form? - Protein och front squats.
  • Har du en dålig hårdag? - Protein och fornt squats.
  • Glömt din partners födelsedag? - Protein och front squats.
 

...den enda gången du inte skulle göra front squats var om du hade diarré...
 


Du kanske blev mest äcklad av de där orden...men det var ett väldigt roligt skämt.
Vi alla skrattade högt...äh, du hade behövt vara där. Det var hilarious!

BTW: Fritt fram att anteckna ner ”Lös mage + djupa knäböj = dålig idé ”

Vart var jag? Juste!

Om du var en fånge:  Vad skulle du göra på 15 minuter (säg att du får 2-3 pass/vecka)?

Skulle du spendera den dyrbara tiden med att göra biceps curls – troligtvis inte. Du skulle snarare lägga fokus på stora övningar som ger ordentlig utdelning för den tiden du lägger ner (tex marklyft, knäböj, kettlebellsvingar etc)...

...eventuellt höftlyft. Det kan vara bra att kunna spänna skinkorna hårt...du vet, om du skulle tappa tvålen i duschrummet. Jag har sätt för många amerikanska fängelsefilmer för att ignorerna det där råden!!!

Skämt åsido: Hans tränare hade kommit fram till att protein och front squats var lösningen på (kanske inte allt men) många av problemen. Det var inte helt dumma råd. De kanske känns dumma. De känns för enkla. Men ofta missar vi den enkla lösningen fast vi vet om det.

Hans tränare hade inte löst koden, eller upptäckt den nya hemligheten – han sa bara det uppenbara, det som fungerade i 90% av fallen. Och sätter du 90% perfekt i din kost/träning/liv så kommer du göra bra ifrån dig. Utan tvekan.

Vi behöver bli mer produktiva och fokusera mindre på det tidskrävande, obetydliga fluffet, som bara sinkar oss. Alldeles för ofta lockas vi av den nya skinande träningsmetoden eller dieten som ska lösa alla våra problem.
 


Vi hoppar från diet till diet, från det ena träningsprogrammet till det nästa efter bara några veckor.  Vårt fokus från det betydelsefulla försvinner allt mer.

Vi säger konstant att vi inte har tid att äta nyttigt eller tid för att träna. Men jag vet att du har 15 minuter. Så vad är det viktigaste för att du ska nå dina mål?

Om du bara fick 15 minuter – vad skulle du göra?
 

”to know and not to do – is not to know”
- Någon smart person.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln