Övningar för en fastare rumpa

Sluta gömma din rumpa under höstkappan!
Bara för att sommaren är över innebär det inte att du ska sluta träna din rumpa/skinka/booty/ba-donka-donk eller vad du nu kallar det, och gömma den under en massa kläder.

Nä, det finns alldeles för många där ute som redan lider av förslappade skinkor av flera anledningar:

 • Vi sitter ner för mycket.
 • Generell inaktivitet.
 • Gör fel typ av rump-övningar.
 • Med mera.

Så det är högaktuellt att köra igång – och idag ska du få en spark i rumpan (yes, jag fick in en ordvits!) för att komma igång med den här viktiga träningen!

Det kanske känns ytligt att prata om träning för rumpan, men dina skinkor är otroligt viktiga av flera anledningar:

 • Vill du bli starkare? En stark rumpa hjälper dig ta mer i knäböj, utfall, marklyft, kettlebellsvingar etc.
 • Vill du gå ner i vikt? När du kan använda höften/rumpan rätt kan du utföra grundläggande övningar mer effektivt som hjälper dig att bevara muskelmassa och bränna bort envist fett från kroppen.
 • Vill du få bukt på dina ryggproblem? Allt sittande inaktiverar hela baksidan av kroppen. Att stärka upp skinkorna kommer hjälpa dig massor för att få bukt med ryggproblem…eller göra dig mer skottsäker emot framtida problem.
 • Vill du bli bättre på din sport, och bli mer atletisk? Det finns en gemensam nämnare bland duktiga sprinters - dem har alla vältränade rumpor. Det fnns ingen atlet med svaga och otränade höfter.


Så här är några av mina favoritövningar för att skulptera upp ett par fasta skinkor.
6 övningar för en fastare rumpa:


Det där var mer en serie av övningar men jag kan lova dig att det kommer svida rejält!
Tänk på följande:

 • För att verkligen få bra aktivering i skinkorna ska du inte bara kasta (jucka) upp höften mot taket. Tänk istället att du ska driva rörelsen genom att pressa ner hälen i golvet och använda hela din baksida för att lyfta upp höften.
 • Lyft höften så högt du kan – sikta på att få knä/höft/axel i en rak linje.
 • Kom även ihåg att spänna, och trycka ihop din skinka under hela övningen…det kan funka att (under höftlyften) lägga en hand på rumpan för att verkligen känna att man aktiverar musklerna.

---VARNINGENS FINGER---
När du gör övningen kommer det att svida i rumpan. När du ligger där och gör grimaser är det inte alltid så bra att hålla sin hand på rumpan. Det kan bli lite konstiga blickar mot dig när du ligger där och säger ”oooh” ”aaah” och tar på din egen rumpa ….just sayin.

Men det finns fler riktigt bra övningar: Höftlyft med skivstång, utfall, knäböj, marklyft etc är alla bra alternativ. Men en övning som jag gillar extra är Kettlebellsvingar!

Kettlebellsvingar:

Tänk på:

 • Äh, varför ska jag skriva nåt här för? Se videon istället!

…ok, en sak: använd tyngre vikt för ett mer komplett pass, eller en lättare vikt (och fler reps) för mer konditionsträning. Olika mål med samma fina effekt på rumpan.
Kettlebellsvingen är en riktigt bra övning för att få med hela baksidan (och träna upp höftfällningen som har överförbarhet till 99% av alla andra gymövningar).
 

Där har du övningarna som kommer hjälpa dig att forma upp rumpan under hösten!

Så till sommaren är det bara att vi tillsammans lägger en beställning på Borats bikini till beachen…men du får testa den först!...sen loooovar jag att ta på min….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln