10 övningar för bättre rörlighet

Att värma upp är viktigt, och borde inte ta mer än 10 minuter. Men hur många av oss spenderar de minuterna i gymmet är väldigt olika. Det vanligaste är att man gör några cirkelrörelser med armarna, eller joggar 10 minuter på löpbandet, som sin uppvärmning…men det finns bättre lösningar (som inte kräver mer tid) för att maximera dina resultat i gymmet.

Det är nämligen så att många värmer upp på ett sätt som INTE:

 • Värmer upp muskelvävnaden för det specifika träningspasset.
 • ”Väcker” nervsystemet.
 • Förbättrar rörelse och hållning.
 • Förbättrar just deras problemområden.

Om du är stel och din teknik är bristfällig ska du inte belasta kroppen. Det kommer bara snabba på processen för att bli skadad. Det är viktigt att du förbereder kroppen korrekt, värmer upp muskler och leder, samt göra kroppen redo för vad som ska ske på träningspassen innan du belastar den med tunga vikter.

De områden som flest personer behöver jobba mer på är:

 • Fotledsrörlighet
 • Höftrörlighet
 • Bålstabilitet
 • Bröstryggsrörlighet
 • Skulderbladsstabilitet

De här 10 övningarna hjälper dig att förbättra rörlighet och stabilitet på de vanligaste problemområdena. Flera av de här övningarna är faktiskt riktigt bra eftersom de jobbar med flera leder och muskler samtidigt:

10 Övningar för bättre rörlighet:


Min rekommendation är att du gör alla övningarna som din nya uppvärmning inför löpningen, styrketräningen eller vad som får dig att höja pulsen (pokémon-jakten?...)

Du kan även lägga det som ett separat rörlighetspass. Gör alla 10 övningarna eller handplocka 4-6 av de som kändes bäst för dig. Gör dem under de resterande dagarna i oktober, och låt mig få veta hur fint det känns i kroppen!

Lycka till!

Kommentera gärna:

 • fuck u • 28 maj 2018 08:49:11
  fuck u

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln