En övning du måste testa: Wall press abs

Bålträning (core-träning) är en viktig del i varje träningsprogram. Och just bålmuskulaturen är ofta den svaga länken i mångas träning, vardag och hållning.
Vi behöver helt enkelt mer bålstyrka, men framför allt mer RÄTT bålstyrka.

Men det är inte alltid som man har tillgång till massor utav utrustning som kettlebells, gummiband, hantlar, kabelmaskiner eller annan utrustning. Därför letar jag alltid efter övningar som kan få jobbet gjort utan utrustning.

Övningen Wall press abs är precis en sådan enkel och effektiv övning för att träna magmusklerna. Allt du behöver är en vägg och en tom yta för att få till övningen.

Såhär gör du övningen:


Så, nu när du har sett videon kan det vara bra att tänka på följande små trix för att få till de effekterna vi vill ha av övningen. Det går nämligen inte bara att ligga på golvet och flaxa med benen.

  • Ligg på ryggen med huvudet någon centimeter från väggen (ju längre bort du ligger desto jobbigare blir det).
  • Sätt händerna i väggen bakom dig, och ta upp benen i en 90 graders position (knäna över höften).
Med de här två punkterna har du startpositionen klar.
  • I ett lugnt och kontrollerat tempo: Andas in genom näsan i ca 4 sekunder och blås ut luften med munnen lugnt och kraftfullt under ca 8 sekunder (dubbelt så länge iaf). Töm dig på luft.
  • Samtidigt som du andas ut vill jag att du 1) pressar ner ländryggen hårt i golvet 2) trycker händerna in i väggen 3) sträcker ena hälen mot golvet.
  • Sträck på benet och gör dig LÅNG. Låt inte ländryggen släppa från golvet när du sträcker ut benet – svanka inte! Jag brukar säga till mina kunder att de ska tänka sig att det ligger en handduk under deras ländrygg som jag försöker dra bort. Låt mig inte sno handduken – så pressa ner ländryggen och försök hålla den spänningen under hela övningen.
  • Gör 5-8 reps PER ben.

Som du märker är Wall press abs en enkel men effektiv övning du kan göra för att bygga en stark, funktionell, skadefri och snygg bålmuskulatur.

Vill du veta mer om effektiv bålträning, och ta bort gissningarna på vad du ska göra i ditt träningsprogram? Då ska du definitivt komma på vår core workshop den 10: september. Du kan anmäla dig här.

Lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln