Vad du kan göra när allt går åt h-vete med din träningsplanering

Sedan jag öppnad mitt eget gym har jag har fått ett TON av saker att göra, och nya ansvarsområden, som jag tidigare inte hade som anställd. Misstro mig inte: jag älskar vad jag gör. Men alla de nya sakerna kan bli överväldigande då och då, och 24 timmar känns som för lite tid på ett dygn. Jag kommer på mig själv med att undra om Beyonce är en robot?!
 


Så även mitt liv kommer i vägen för min träning.
Och de dagarna när du väljer bort träningen är det säkerligen någonting utanför gymmet som påverkar din träning.

Kanske någonting oväntat inträffade hemma.

Du kanske fick extremt mycket att göra på jobbet.

Livet kom helt enkelt iväg.

Lika viktigt som det är att vara konsekvent i sin träning, och pressa sig själv i gymmet, förstår även jag att det kommer tillfällen när man inte kan få till sitt träningspass som man önskat. Men då kan det faktiskt vara ett utmärkt tillfälle att bara komma ut på en kort promenad än att gå till gymmet.

Jag är realistiskt och förstår att det tar tid och energi att ta dig till och från gymmet. Så istället för att göra dagens träning till ännu en stressfull del i ditt liv (jag MÅSTE gå till gymmet efter att jag är klar med X, Y eller Z annars är jag värdelös, svag och en dålig människa) kan du istället göra motsatsen.

Gör det som du måste göra i ditt liv. Låt ditt 60-75 minuters träningspass utebli den här gången. Du är inte en dålig människa för det. Använd istället det här tillfället för att ta en kortare promenad runt parken, ta med barnen ut till lekplatsen och spring runt, eller bara gör EN rörlighetsövning.
 


Jag har valt att göra någonting de gångerna de oväntade inträffar.
Kan jag inte få till ett fullt träningspass så kanske jag kan:

  • Göra 2 set av alla övningar, istället för tex 3 set.
  • Bara göra de 2 första övningarna i träningsprogrammet.
  • Bara göra uppvärmningen från träningsprogrammet (det tar max 10 minuter).
  • Göra 1 rörlighetsövning.
  • Gå hem från jobbet.

Gör träningen till det du kan (och hinner med) eller se det som en del av din återhämtning istället. Sen ska du självklart komma tillbaka till din rutin och dina träningsprogram så snart som möjligt. Jag menar inte att du ska ha en giltig ursäkt för att skippa din träning så fort du stöter på ett problem MEN det är absolut nödvändigt att kunna kompromissa i sin egen träning och inse att man bara är mänsklig.

Så släpp din press på dig själv och dina måsten. Låt passet vara den här gången och se det som en chans att göra någonting. Modifiera din träning, det är bättre att göra lite än att inte göra någonting alls.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln