Jag har hört det förut…

Mitt kanske argaste inlägg hittills. Jag vet inte om det är solen som har stigit till mitt huvud eller vad det kan vara – men nu säger jag det – och ibland behövs det lite "tough love".
 
”Jag har inte tid just nu”
 
”Det har varit jätteskönt att träna, men jag är för stressad för att fortsätta”
 
”Jag vill verkligen men mitt horoskop sa att min feng shui inte är i balans…”

 
Sanningen är att du aldrig kommer hitta det perfekta tillfället. Det kommer aldrig att finnas en dag när du vaknar upp och allt är perfekt, och alla dina problem är lösta.
 
”Efter semestern kan jag fokusera på min egen hälsa”
 
Sluta ge dig själv ursäkter! Antingen så vill du lyckas, eller så vill du det inte. Och om du har bestämt dig för att lyckas- satsa! Säg inte bara sakerna, agera och lev upp till dina ord.
 
Om vi förutsätter att du är en av dem där super-stressade individerna, och din att-göra-lista är lika lång som en toarulle. Jag har fortfarande ett tips till dig:
 
Var kritisk mot dig själv, och gör en seriös granskning av din tid.
 
Du kan alltså inte få in träningen i din vardag, oavsett om det handlar om 60, 30 eller 15 minuter. Du kan inte ens få in rörlighetsövningar som tar 10 minuter?
 
Du måste göra någonting. Granska din tid. Vad gör du om dagarna? Skriv ner varenda minut av din tid! Om du gör det här kommer du no snabbt inse att det finns en hel del ”dö tid” under dina dagar. Tid när du kan träna. Tid när du kan göra någonting. Och kommer du och påstår att det inte finns någon ledig tid i ditt schema så säger jag att du lever i förnekelse eller så är du extremt oproduktiv med din tid.
 
Du kan nämligen inte fortsätta såhär och hela tiden skjuta problemet framför dig, och hoppas på att det kommer ske en magisk ändring någon gång längre fram. Du kommer inte helt plötsligt att få för att träna. Ingen kommer ge dig tid – du måste skapa den tiden själv.
 
Ditt liv kommer bara fortsätta att bli mer invecklat och irriterande. Livet är så. Så om du ska starta ”ditt nya liv” se till att starta idag. Gör det nu.
 
Annars kan du väl lika gärna skita i det.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln