Vad du kan göra när du känner dig vilse i din träning och kost

Du vet vad du vill få för resultat. Låt oss säga att du vill gå ner 10 kg och känna dig snygg i din bikini/badbrallor...jag hoppas ingen kör speedos. Det här är din punkt B.

Punkt A är där du är just nu, och när man påbörjar arbetet har man målet att ta sig från punkt A till punkt B. Det svåra blir att ju högre satta mål man har med sin träning/kosthållning desto större kommer sträckan mellan punkt A och punkt B att vara.

Och man behöver inte vara raketforskare för att förstå att en lång sträcka innebär många hinder, och saker som man måste tänka på. Så det är lätt att man blir överväldigad med information, och nästan handlingsförlamad efter ett tag. Man vet inte hur man ska tackla alla dessa problem.

Samtalen jag ofta har med mina kunder (och personer jag träffar) är just att de inser att det inte alltid är så lätt, och att de blev chokade av alla hinder som kom i vägen för deras mål. De vet inte riktigt vart de ska börja, vad de ska fokusera på, eller vad som är viktigast. Det här är vanligt, och du kanske känner igen dig?

Det jag brukar göra är att ställa en motfråga:

Vad kan du göra idag/just nu/ i denna stund – som tar dig ett steg närmre ditt mål?

När du svarar på den här frågan tar du hela den där sträckan mellan punkterna och krymper den. Det blir en positiv riktning med fokus på det viktiga. Jag frågar inte efter alla steg du måste ta. Allt jag gör är att jag ber dig berätta för mig vad som är nästa steg, som du känner dig bekväm med att göra.

När du ställer dig frågan ”vad kan jag gör idag” tar det dig alltid ett steg närmare ditt mål. Ditt fokus skiftar från det oviktiga (som kanske är detaljer) och du börjar ta steg efter steg mot att nå ditt mål. Tänk inte på att du skulle ha gått ner 2 kg den här månaden etc. Fokusera bara på vad du kan göra nu. Vi människor vill gärna ha en komplex formel, ett avancerat träningsprogram, och ta allt steg för steg, minut för minut planerat i detalj. Men skippa allt det där!

Du behöver ingen formel, du behöver bara ställa dig den här frågan: Vad kan jag göra idag?
Gör du det i de närmaste 30 dagarna kommer du röra dig framåt, och hela tiden se reultat.
 


Det här kommer troligtvis göra att du ser mer resultat än vad du har gjort under de senaste 6 månaderna.

Försök inte förändra allt på en och samma gång. Ändra ditt beetende och skaffa dig vanor som du kan bygga vidare ifrån. Försök se den långsiktiga lösningen, och rör dig framåt dag för dag, vecka för vecka. Du kommer lyckas...och när du gör det kan du fira i dina speedos!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln