Måndagsinspiration: Ett pass för viktnedgång

Det får bli ett snabbt inlägg idag eftersom det är måndag och gymmet kallar på mig!
Kampen för ett friskare samhälle tar inte sovmorgon.
 


Så dagens bidrag blir min ”stege” för viktnedgång. Du kommer jobba dig igenom den genom att räkna nedåt, från 10-1, och göra knäböj, armhävningar och kettlebellsvingar.

Det går att variera ett sådant här träningspass på flera olika sätt, men idag kommer du göra 3 övningar. Alla övningar är så kallade flerledsövningar som får med många musklergrupper och sätter fart på pulsen och din fettförbränning.

Såhär skulle omgång 8 kunna se ut (3 reps/övning). Mer förklaring om hur du gör kommer...


Lite tydligare förklarat kommer det se ut såhär:

Omgång 1: 10 knäböj 10 armhävningar 10 kettlebellsvingar

Omgång 2: 9 knäböj 9 armhävningar 9 kettlebellsvingar

Omgång 3: 8 knäböj 8 armhävningar 8 kettlebellsvingar

Omgång 4: 7 knäböj 7 armhävningar 7 kettlebellsvingar

...osv...

Omgång 10: 1 knäböj 1 armhävning 1 kettlebellsving

Att jobba dig ner från 10-1 är ett utmärkt sätt för att få in massor av volym i ditt träningspass. För den som inte orkar slå på miniräknaren betyder det att du kommer göra totalt 55 knäböj, 55 armhävningar och 55 kettlebellsvingar. Så det blir en hel del.

Vill du göra det tyngre kan du göra knäböjen genom att hålla i en kettlebell, hantel, litet barn, eller sandsäck...ta något som gör det tyngre bara.

Jag skulle inte tro att armhävningen kommer kännas enkel, men om du är ett monster kan du slänga på en viktväst eller lägga ett gummiband runt ryggen för att göra det tyngre.

När det kommer till kettlebellsvingen är det enkalste sättet att göra den tyngre genom att...ta mer vikt. Behöver inte vara svårare än så.

Det fina med den här cirkeln är att du kan göra den vart du vill, och den kräver minimalt med utrustning Ta en kettlebell och leta reda på 1 kvm  så är du redo att köra. Om du inte har en kettlebell (eller är på resande fot) kan du tex byta ut den mot höftlyft. Då får du fortfarande träna upp dem otroligt viktiga musklerna på baksida lår, rumpa och ländrygg/bål.

Slutligen vill jag bara säga att du inte ska rusa igenom övningrna utan någon som helst hänsyn till din teknik. Om du märker att du blir för trött för att hålla tekniken borde du ta en kortare paus. Om du tex märker att du hänger i ländryggen, får gamnacke eller att armbågarna glider ut åt sidorna under dina armhävningar kan du göra dem upphöjda mot en bänk eller liknande.

Hoppas du fick lite måndagsinspiration för att gå ut i gymmet och kriga!
Lycka till
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln