Snabbt & "roligt" träningspass att göra i helgen

Träning är inte alltid det roligaste. Och tro mig, bara för att man jobbar med träning innebär det inte per automatik att man alltid kliver ut i gymmet för att göra sin egen träning med den största motivationen.

MEN jag vet också att träningen är viktig för mig. Ska man få resultat måste man vara konsekvent med träningen, och bygga en vana. Med ursäkter kommer man inte långt. Så när man bara känner för att passera gymmet och åka hem för fredagsmys, kan det ändå vara bra att stanna till för ett snabbt träningspass.

Man har inte tid, eller ork att alltid spendera timmar på gymmet och då kan de snabba passen vara det bästa. När man gör ett snabbt träningspass finns det mer tid för helg. Och mer tid för helg innebär 3 saker:

  1. Äta kött.
  2. Se alldeles för många avsnitt av Suits på Netflix.
  3. Hitta på ursäkter för att inte dammsuga.


Så vad gör det snabba passet så effektivt?
Du kommer få göra två övningar:

#1 Squat jumps


# 2 Bron   ...inte att förväxla med den fantastiska tv-serien
 

Du kan göra övnigen ännu tyngre om du står i en armhävningsposition - istället för att stå på knä.

De här övningarna ger dig styrka i benen, får ditt hjärta & dina lungor att jobba, och kommer definitivt stärka upp dina bålmuskler. Vem behöver inte mer av allt det där?

Vi använde just den här övnings-kombinationen på vårt senaste välgörenhetspass för hjärt-lung fonden på Uppsala träningsstudio. Det känns inte så mycket i början, men jag kan lova att det kommer ta efter bara några omgångar. Du behöver inte oroa dig.
 


Gör såhär:

Sätt en timer/intervall-app på 15 s arbete och 45 sekunders vila. Du kommer göra Squat jumps med en kettlebell under 15 sekunder, och under ”vilan” kommer du att stå 30 av 45 sekunder i Bron.
Sen får du vila de resterande 15 sekunderna.

  • Squat jumps x 15 sekunder
  • Bron x 30 sekunder
  • Vila resterande 15 sekunderna

Gör det här totalt 10 omgångar.

Det kommer alltså bara ta dig 10 minuter, vilket kan kännas som en baggis. Men precis som många som var med på vårt träningspass förra helgen fick erfara, så kändes det betydligt mer dagarna efteråt.

Om du får in 10-14 stycken hopp på dina 15 sekunder kommer det i slutändan att bli 100-140 knäböjshopp. Så räkna med att spendera helgen med en grym träningsvärk i vaderna, låren och rumpan!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln