7 vanliga misstag vid marklyft

Jag hade innan jul publicerat ett inlägg ”7 vanliga misstag i Utfallsstag som du inte får göra.
Där pratade jag om att de flesta kan göra ett OK utfall. Men att perfekt utförande kräver noga fokus på detaljer.

Jag gjorde även en undersökning i det inlägget, och frågade dig vad du skulle vilja att jag gick igenom nästa gång. Trots många svar, var det väldigt jämnt. Men höftdominanta-övningar (tex marklyft) fick flest röster.

Det känns nästan som att vi delar kärleken till den övningen. Är du min borttappade tvilling!?
 

Så det är med glädje som jag gjorde dagens video.

Jag kommer även göra flera inslag lämngre fram med de rörelserna/övningarna som fick näst mest svar. Det kan vara en tröst till dig som inte fick din önskan igenom den här gången.

Och precis som den andra videon är det inte min stil att bara beskriva 7 misstag som du kan göra när du tränar marklyft. Jag vill självklart komma med korrigeringar, och tips, du kan använda direkt för att göra din teknik bättre. Så nog med snack, här är den:
 


Jag hoppas verkligen att videon hjälpte dig att få bättre förståelse för hur en korrekt teknik ska se ut. Om du däremot tyckte något var oklart kan du självklart slänga iväg en kommentar.
Jag svarar GÄRNA på dina frågor!

...juste en sak till....tack (läs med sarkasm) till alla er som röstade på vertikala drag (tex chin-/pull-ups)...jag ser verkligen fram emot att få hänga från en stolpe i 5 minuter samtidigt som jag ska prata om teknik. Aja, den dagen den sorgen. ;)

Lycka till

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv