Att göra, och inte göra, när det kommer till träning för pappor!

HÄRLIGT! – idag blir det läsning endast för män!
Inga äckliga tjej-baciller på mitt blogginlägg! Ha! - It´s a mans world today!

Oj, hej älskling! Jag såg inte att du stod över min axel när jag skrev det där…eh, jag bara skojade. Jag älskar dig. Vad är det du har i händerna? Vad ska du göra med det där järnröret!? Älskling? ÄLSKLING! SLÄPP RÖRET! AAAAAAAARG!!!!!

Fars dag närmar sig. Och när det kommer till att balansera jobb, träning och att uppfostra sina barn, kan en hel del män tendera att tappa bollen när det kommer till sin egen träning. Men det är förståeligt eftersom ni ska bidra och försörja era familjer samt vara där för barnen.

Men det kan bli ganska farligt för din egen hälsa, inte bara för att du lägger på dig något extra kilo, utan för att du också sänker dina testosteronnivåer.

Styrketräning kan spela en avgörande roll för att bibehålla höga nivåer av testosteron och är utan tvekan det bästa sättet att bränna av lite fett från kroppen. Men chansen finns att du gör det helt fel. Den typiska bodybuilder-stilen på träningen (ni vet: tränar ben en dag, armar en dag, rygg en dag, 101 olika biceps curls etc) som killar är vana vid i gymmet är förlegat och kan faktiskt göra att du får spendera längre tid för att (kanske) nå dina resultat.

Jag ska hjälpa dig med de vanliga misstagen, och ge träningstips idag. Många killar har svårt att komma i form, speciellt senare i livet. Det blir t.o.m. svårare efter att man har gift sig och skaffat barn. Här är några av de vanliga misstagen jag ser: (tjejer, länka detta till era män)

Här är vad du INTE ska göra:

  • Träna som en tonåring: Du kan inte förvänta dig att du ska kunna hoppa in i friviktsrummet och pumpa med vikterna i en timme, och sedan vara helt återhämtad dagen efter (eller två dagar efter). Du måste värma upp, träna smart, och göra mer arbete under kortare tid.
  • Träna som en bodybuilder: Du kan heller inte förvänta dig att du ska kunna dedikera en hel timme till en enda muskelgrupp – det kommer slakta dina leder!
  • Jogga som konditionsträning: Att jogga är det snabbaste sättet att komma så långt bort från dina mål, så fort som möjligt (om du inte vill bli riktigt bra på att springa långt). Det är taxerande på lederna, ökar östrogen-, och kortisolproduktionen, sänker testosteronnivåer vilket alla kan göra det svårare att bränna fett och bygga muskler.


Här är vad du SKA göra:

Övningen Kliv fram och lyft en arm över huvudet är fantastisk - den tar hand om många områden i en och samma rörelse. Try it - you might like it!
  • Använda din egen kroppsvikt, tillsammans med andra redskap, när du tränar.
  • Försök få med stora muskelgrupper.
  • Träna upp dina svagheter och hitta övningar som förbättrar både din styrka och rörlighet.


Alla farsor där ute - njut av fars dag på söndag!
Vem vet kanske får du ett par tofflor, en flaska whiskey, en slips eller verktyg?
Jag har själv gett bort alla dem sakerna till min pappa…men i år ska jag ge bort hälsa som present!
 

Etiketter: träning för män

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning