Såhär kan du börja använda kettlebells

Första gången jag kom i kontakt (på riktigt) med kettlebells var under 2008. Innan dess hade jag sett dem och testat lite löst här och där. Jag var inte bra på kettlebells första gången jag testade dem (konstigt va?) så jag gillade dem inte per automatik.

Vad var grejen med att slänga runt ett löjligt klot med handtag? Har ni hört talas om hantlar!?

Men med tiden lärde jag mig uppskatta dem mer och mer i min egen och andras träning. Jag insåg att kettlebells inte var ett överlägset träningsredskap – men det var ett bra redskap att ha i sin ”verktygslåda” som tränare.

Och ju mer tid jag spenderar i den här branschen desto mer inser jag att de flesta (men absolut inte alla) redskap har en tid och en plats för sin användning.

Kettlebells är inte en glorifierad hantel. Kettlebells är här för att stanna.

Om du är nybörjare kan det kännas svårt, och man vet inte riktigt vart man ska börja. Därför skev jag på Uppsala träningsstudios blogg (den andra sidan jag ventilerar mig på) om hur du kan smyga in mer kettlebells i ditt träningsprogram. Check-it-out.

Etiketter: kettlebell

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning