Hur du alltid kan välja "rätt" när du äter på restaurang

Tänk dig följande situation: Du har kört igång bra med träning och kost efter sommarens uppehåll, men på den senaste tiden har du blir överrumplad med arbete på jobbet/skolan/eller vad som helst. Helt plötsligt känns det som att du börjar falla in i gamla mönster och dåliga rutiner.

Det känns lättare att plocka upp mat från en drive-thru , du äter oftare ute på restaurang eller väljer hellre att plocka upp något som är klart efter 2 min i mikron, än att ställa dig och laga mat.
 


När det blir stressigt är oftast kosten en av de saker som faller samman först.
Så hur motverkar vi detta?

Det första är att gå tillbaka till grunden och förbereda maten - planera inköpen och lunchlådorna för att säkerhetsställa att du stoppar i dig näringstäta och nyttiga måltider. Har du fallit ifrån det? – dags att börja om på nytt!

Men hur mycket du än sliter och kämpar kommer du förr eller senare att, vid något tillfälle, sitta i skiten.

Jag vill att du tar en fm eller em och kör runt i din bil. Åk inom en 2,5 km radie från ditt hem, och se vilka restauranger som finns i ditt område. Kolla av restaurangerna på vägen till gymmet, jobbet, skolan eller barnens träningsanläggning. När du ser vad som finns vill jag att du går in och tar en meny från det stället, och om det finns: ta även en folder på innehållet i deras rätter. Nu när du har samlat på dig menyerna vill jag att du cirklar in de rätterna som är dina bästa val.

För att verkligen dominera vill jag att du:

  1. Skriver ner dessa maträtter på ett dokument på din dator.  Skriv ner restaurangens namn, telefonnummer, maträttens namn. Spara filen på datorn.
  2. Släng alla menyer när du är klar! Vi vill inte ha massa frestelser från pommes, smält ost och pizzor som täpper till dina kärl.
  3. Skriv ut 3 lappar av ditt dokument. Lägg en lapp i handsfacket på bilen, en lapp på ditt kontor eller i datorväskan, och den sista på kylskåpet hemma.
  4. Ta en stund och begrunda ditt verk, och det faktum att du har blivit en av snabbmatskedjornas värsta fiende! Bra jobbat!

Ok, jag fattar! Det såhär låter ungefär lika roligt som att:

  • Sätta huvudet i en tegelvägg,
  • Lyssna på Justin Biebers senatse singel
  • Prata om 'känslor" med sin sambo

MEN!!!! Det här gör du av en anledning: Nästa gång du är stressad, allt faller samman eller kompisarna vill äta snabbmat kan du enkelt plocka fram ditt papper med nedskrivna restauranger och göra din beställning, utan att äventyra din kosthållning!

Så är ditt mål att få större muskler och bli ”biffigare” är detta inget som du behöver oroa dig över speciellt mycket –  sallader kommer inte hjälpa dig att bli ett fys-monster. Men det kan ändå vara bra.
Om du däremot vill gå ner i vikt är detta inget alternativ - du måste ha koll på vad du stoppar i dig!

Glöm inte att dela med dig av dina bästa tips i kommentatorsfältet.
Lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning