Vad du ska göra för att lyckas med din viktnedgång

Jag har hjälpt många att nå sina viktrelaterade målsättningar, oavsett ålder eller storlek. Men vad jag har lärt mig under min tid är att det ofta inte alltid handlar om hur duktig perosnen är på kost eller träning - det är ofta vanorna och inställningen som avgör.

Så, här kommer tips på tankesätt du ska anamma för att lyckas med din viktnedgång (funkar säkert lika bra i andra sammanhang också).

1. Var egoistisk!


Du gör säkerligen så mycket för så många andra. Det är OK att vara lite egoistisk.

Du ser säkerligen till att alla andra har det bra, mår bra, och är lyckliga - men om du inte börjar ta hand om dig själv kommer du få lida förr eller senare när din egen energi tar slut.

Så om du har problem med träningen och matvanorna; se över hur du prioiterar. Prioritera rätt saker.

  • Det är OK att ha andra prioriteringar för en stund. Men att välja bort DIG är inte bra. Försök hitta en balans.

2. Framgången är vad du vill att de ska vara

Om resultat med dina viktrelaterade målsättningar innebär att "inte äta chips på fredag" och du lyckas att inte äta chips på fredag - då är det uppnådda resultat! Om du har som mål att "tappa 5 % fett innan sommaren", så har du en riktlinje att följa. Låt dina handlingar återspegla dina målsättingar.

Låt inte dina föräldrar, din man, din fru, din sambo eller tidiningar säga åt dig vad som är resultat och framgång. Shit, låt inte ens din tränare säga åt dig vad det innebär! DU definierar vad som är dina målsättningar och vad framgången skulle innebära mer specifikt. Ingen annan.
  • Definiera dina mål - skapa handlingar som matchar de målen - belöna dig för att ha uppnått de målen. Testa att vara perfekt 90 % av gångerna. Efter det är det bara att upprepa.
  • Att leva efter någon annans önskemål och vision är (enlig mig) en väg mot olycka och misslyckanden. Hitta dina egna värderingar.

3. Börja med din attityd.

*varning för flummig text

Att vara hälsosam och nå sina mål handlar om mer än att kunna räkna antal gram protein, hur många timmar du kan logga i gymmet, eller hur ofta du åker och storhandlar på ICA.

Det hela börjar på insidan - och din inrotade förståelse av vad du är och vad du vill bli.
 


Din kropp har ingen chans att hålla sig hälsosam och frisk utan stöd från ditt hjärta, hjärna och någonting mer djupliggande...typ din själ....Du kan skratta för att jag skrev ordet själ men jag är inte bara spotta-blod-till-dödsmetal-no-pain-no-gain. Långt ifrån faktiskt.

Men det här sambandet av hjärna, hjärta och själ är vad framgångsrika personer uppnår, vare sig de erkänner det eller inte. Så börja med att jobba på din attityd.

  • Minimera negativa tankar om dig själv.
  • Förstärk positiva handlingar och tankar.
  • Var exalterad över att leva hälsosamt.
  • Lämna din bekymmer och känslomässiga bagage utanför dina mat-, och träningsvanor.

Så hur fixar man allt detta?

Försök att hitta kollegor, vänner & sociala grupper som kan hjälpa dig att skapa dessa hälsosamma rutiner, och få hälsosamt tänkande (ätande och tränande) till en del av din nya rutin. Få kan lyckas på egen hand - det är alltid lättare med ett nätverk.

Lycka till


Pssst! Jag kommer dedigera hela April-månad till konditionsträning! Är du en löpare, har precis börjat springa, eller känner någon som rör på benen? April kommer bli GRYMT!!!
Etiketter: övrigt viktnedgång

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning