Gröten som gör din dag!

Let´s face it, vintern är snart slut.

Skid-VM är över, snön är snart helt borta, och vasaloppet avgörs på söndag. Det måste väl innebära slutet på vintern, och startskottet för våren? Eller?

För mig känns det i alla fall som att när den sista personen korsar mållinjen i vasaloppet är vintern slut och våren börjar. Många har vasaloppet eller andra skidlopp som sina träningsmål över vintern, och nu är det dags att sikta in sig på tävlingar i vår/sommar.

Jag ser fram emot våren, men jag vet att de finns de där ute som gråter en tår över att vintern är slut.

För er som redan saknar vintern antar jag att ni måste hålla ut, bita i det sura äpplet, och genomlida shortsväder, sol, paraplydrinkar, bad och semester innan nästa vinter kommer igen…det är hårt…

Någonting jag har saknat är gröt. Det fanns en period i mitt liv när jag hade en rutin att jag tränade, åt råg-gröt, och kollade på NBA matcher på TV:n. Nu har 2 av 3 fallit ur min rutin. Men i helgen när jag var och storhandlade fick jag ett jäkla sug efter att laga gröt till frukost.

Det är länge sedan jag åt gröt men jag ville inte ha ett tråkigt, klassiskt grötrecept. Jag ville ha en twist på det. Någonting nytt.

Så efter lite meck har jag ett nytt recept som faktisk förvandlade min gröt till någonting spännande. Ett perfekt tips till er som sitter och kollar på Vasaloppet nu på söndag. En portion chai-gröt och en kaffe.

Chai BlåbärsGröt

NOTERA DALAHÄSTARNA I BAKGRUNDEN!

”Chai” i receptet är helt enkelt chai-te. Ett kryddstarkt te som har smaker av kanel, kardemumma, ingefära och stjärnanis – snacka om vinter & vasaloppskänsla!

För 2 portioner behöver du:

4,5 dl vatten
2 påsar chai-te
2 dl havregryn
1 msk linfrön
1 msk Honung
1 skopa (25 gram) vaniljproteinpulver
3 dl Mjölk
1 dl Blåbär

5 enkla steg till att skapa denna goda gröt:

  1. Koka upp vatten, och ta kastrullen från plattan. Lägg i te-påsarna i 5 min.
  2. Ta bort påsarna, och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Koka upp igen och lägg i havregryn.
  3. Koka upp gröten på medelvärme tills vätskan är absorberad .
  4. Ta bort från plattan och rör ner linfrön och honung.
  5. Blanda proteinpulver och mjölk i en shake. Häll över gröten, och toppa med frysta eller färska blåbär.

Tänk inte ens tanken på att skippa vaniljproteinet – det ger en utmärkt smak med blåbären och ger dig PROTEIN som din kropp behöver. Min tanke är att du ska få kolhydrater, nyttiga fetter, vitaminer och protein i en och samma frukost! Att skippa pulvret skulle förstöra syftet.

Men om du nu inte har vaniljprotein hemma (och inte vill köpa det) kan du ta chokladproteinpulver för en choklad-chai upplevelse. Gör samma recept men skippa vaniljproteinet och blåbären.

Hoppas du gillade det lika mycket som jag gjorde.

…och vem vinner vasaloppet 2015?..tjaa, kör Johan Olsson i år? Kanske någon av bröderna Aukland? Vilka finns det mer…Tynell eller Svärd? Jag har faktiskt ingen aning, jag kommer sitta med min gröt och bara njuta av ca 16.000 grymma skidåkare.

Etiketter: kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning