När det enklaste för att du ska lyckas är det svåraste

Det är lätt att ge upp.
Det här är problemet: varje handling som är enkel att göra, är också det enklaste att inte göra.

Vad menar jag nu? Jo, om vi leker med tanken att du behöver få bättre rörlighet i axlarna, bröstryggen och höften. Det enklaste skulle vara att bara ställa sig på golvet och göra 10 repetitioner av den här övningen, som jag kallar "kliv fram, lyft 1-arm över huvudet":
 


Inget mer. Bara kliv fram och lyfta armen.
Skulle du göra det varje dag för 10 repetitioner (5/sida) skulle det verkligen bli bättre.
Men bara för att det är så enkelt är det också det svåraste du kan göra.

Varför är de enklaste, men viktigaste sakerna, så lätt att hoppa över och skippa?
Jag har tänk på den här frågan mycket och jag tror jag har ETT svar: Därför att om du inte gör dina 10 repetitioner av denna övningen idag så kommer du inte ta skada av det. Din rörlighet kommer inte vara signifikant bättre imorgon av att ha gjort några upprepningar. Det är dessutom mer bekvämt att inte göra saker.

Men den där enkla rörelsen av att göra 10 reps varje dag kan verka osignifikant för stunden, men det kommer med tiden att bli en betydande effekt. Det är som man säger: små nummer adderas upp till stora siffror. Tänk dig själv vad 3.650 stycken repetitioner av "kliv fram, lyft 1-arm över huvudet" skulle göra för din hälsa och välmående på ett år. En enkel sak för stunden, som adderas med tiden och blir någonting väldigt positivt.

Jag vill bara förtydliga att jag inte menar att alla ska göra den här övningen jag visade i videon ovan, det kan vara "knäböj", "äta en frukt", "dricka mer vatten", "sova 8 timmar per natt"...fan, det skulle lika gärna kunna vara att du visar uppskattning och kärlek till en ny person varje dag.

Men det är för enkelt för att vara möjligt.

Märker du att du faller bort från dina rutiner? Tänk på förändringen som sker under ytan, och vilken effekt det har i det långa loppet. Det handlar om att fortsätta kämpa under både de svåra besluten och de som till ytan verkar "lätta".

Ge inte upp.

Lyft tungt, och håll er hälsosamma mina vänner!
och TACK för att du läser min blogg

Etiketter: kost rörlighet övrigt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Ettiketter