Kycklingsoppa, Superklasse och min favoritlåt

Om dagens inlägg har en signaturmelodi så är det One of these things first av Nick Drake.
(slå på den och fortsätt att läsa)


Jag tror en hel del med att lyckas inom träning och hälsa har med kosten att göra. Träning, sömn och bra näring till din kropp är nycklarna för att lyckas. De går hand i hand oavsett om dina mål är att springa snabbare än kompisgänget på innebandyn, bygga muskler eller trimma bort lite fett på magen.
Träning, sömn och kosten är någon sorts treenighet som hänger ihop för bra resultat.

Jag har tidigare skrivit om vikten av att laga, och äta, riktig mat för att lyckas med viktrelaterade målsättningar. Att just laga egen, riktig, mat med bra råvaror håller nästan på att bli en förlorad konst. Runt varje hörn finns snabbmat, vid varje mataffär finns halvfabrikat och med smart marknadsföring framstår inte en grönsak lika sexig som snabbmaten.

Jag har haft turen att få mitt matintresse från min familj, och främst från min far som en gång i tiden var kock. Jag har därför haft turen att bli "smittad" med intresset av att laga mat – som jag vet är en anledning till varför min hälsa är god. Jag tror nästan att min familj var lika exalterade över mat som Dolmio-familjen.
 


Men jag tror det var i samband med att matlagningsprogrammet Superklasse* gick på TV:n (2002) som jag fick upp ögonen för att matlagning kunde vara ganska roligt. I programmet gick brandlarm, de sprang runt med ljussvärd (som i Star Wars), svordomar och misslyckanden blandades med smaksensationer. Det var Jens Sjögren** och Sebastian Hedin som var programledarna som åkte runt till olika familjer och lagade mat. Men det var framförallt signaturmelodin One of these things first*** av Nick Drake**** som fastnade i mitt huvud.

Så som en hyllning, och variation efter alla godsaker och julmat kommer jag idag med ett recept.
Kanske även kan vara gott när vinterkylan gör sig påmind?

Let´s do it:

Tobbes Kycklingsoppa

Du behöver:

 • 5 st Kycklingfiléer
 • 2 Gula lökar
 • Kycklingbuljong
 • Vitlökspulver, svartpeppar och dill
 • 1 st selleri
 • 2-3 morötter


Gör såhär:

 1. Dela kycklingfiléerna och placera dem i en stekpanna, fräs på lite snabbt i salt och peppar.
 2. Lägg över kycklingbitarna i en soppkastrull.
 3. Hacka löken i stora bitar, och placera i soppkastrullen.
 4. Häll i kycklingbuljong, krydda med vitlökspulver, svartpeppar och dill.
 5. Sätt på värmen och koka upp soppan.
 6. Reducera värmen och låt det småputtra under lock i 30 minuter.
 7. Efter 30 minuter, släng i den hakade sellerin och morötterna. Koka i 45-60 minuter till.
 8. Ät.


…fast vid närmare eftertanke, kommer någon ens att laga den här soppan?

Vet du vad, jag höll nästan på att rekommendera soppa, gör såhär istället: släng en ryggbiff i stekpannan, kasta en näve sallad på en tallrik och addera lite kryddsmör.
Done!

*allt jag hittade var det här klippet från en TV4 trailer (33 sekunder in i klippet). Vet nån vart jag kan hitta avsnitten?!?

**Han var även sångare i bandet Bring me the fucking riot man…inte min musik men men…

**Kom som musikfråga på På Spåret förra säsongen – du kan räkna dig till att jag dominerade den frågan totalt.

**** Nick Drake tillhör ”27 Club” som är en benämning på alla musiker som dött vid 27 års ålder, bl.a. Kurt Cobain, Amy Winehouse och Jimi Hendrix.

Mycket sidospår idag…

 
Smaklig spis!

Etiketter: kost övrigt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning