Meditation - är inte det bara för hippies?!

Jag hatade att läsa som liten. Numera älskar jag att läsa böcker.

Det kanske har att göra med att jag på äldre dagar får välja mina egna böcker. Jag snittar lite mera än 1 bok per månad – vilket jag tycker är bra. Men det var tills jag pratade med min mamma på telefon (jepp, jag ringer min mamma, tvättar, lagar mat och kan nästan diska – ett kap med andra ord). Det visade sig att hon hade läst 40(!) böcker bara i år. Jag stängde min mun.

Jag brukar läsa två böcker parallellt. En som är träning-relaterad och en som är utanför träningsämnet (men som ofta ändå knyter in i det på ett eller annat sätt).

Hur som helst jag har börjat läsa en bok som heter ”The power of full engagement”
 


Boken handlar om hur vi konstant lever i en digital tid. Vi rusar genom våra liv utan att stanna upp och fundera på vart vi är, och vart vi vill i livet. När det blir stressigt gör vi val som påverkar vår hälsa negativt för att ta oss igenom dagen, men som tar stryk på våra kroppar i det långa loppet.

  • Vi sover för lite och äter snabbmat för att spara tid,
  • Vi fyller på med kaffe när vi känner oss trötta, och tar alkohol eller sömnmedel när vi väl vill varva ner,
  • Vi kan komma hem från en arbetsdag till en familj som ska ge värme och energi, men som vi ser som ännu en börda och sysslor att fixa,
  • Iphones, mail, och alltid uppkopplade för att kunna nås – ett jobb som aldrig tar slut.
Multi-tasking har blivit en statussymbol och boken gör ett utmärkt jobb med att förklara nackdelarna med att aldrig varva ner och stanna upp.

Det är en utmärkt läsning, som inte är sådär fjantigt ”carpe diem”-aktig.

Jag rekommenderar den starkt.

Men vad har det här med dagens inlägg, och träning, att göra?

Det är nämligen så att jag skrivit mera ingående om vad du kan göra för din hälsa och återhämtning genom meditation på Powercenters hemsida. Läs det här: Meditation – är inte det bara för hippies!?

Trevlig helg!

Etiketter: återhämtning boktips

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning