Rensa ur skafferiet & kylskåpet

Oavsett om ditt mål är viktminskning, bli starkare och friskare, en bättre idrottsman/kvinna eller om du vill bli ett monster i gymmet - är kosten, och vad du stoppar i dig, en otroligt viktigt del. Din kropp behöver rätt näring.

Instinktivt tror jag att de flesta av er som läser detta vet skillnaden mellan bra mat och dålig mat. Självklart finns det rum för debatt på många livsmedel men jag tror även att du vet att chips inte ersätter potatis.

Läsk är ingen ersättare för vatten.

Flingor är inget bra val för din frukost (även om vi alla mosade i oss sådant som yngre…jag gjorde det i alla fall). Lämna flingorna till barnen, nu är det dags att växa upp och äta riktig mat.

Så med de orden vill jag att du tar 15-30 minuter innan du går och lägger dig och verkligen rensar ur skafferiet & kylskåpet.

Om det finns mat i din lägenhet/hus kommer du förr eller senare att äta upp det. Så, om du vill hålla dig i form och leva hälsosammare måste du eliminera alla dessa onyttiga livsmedel som inte stödjer dina målsättningar – och byta ut de mot nyttiga, näringstäta och hälsosammare alternativ.

I grund och botten handlar det om att du måste fylla din bostad med den ammunition som du behöver för att vinna kriget mot kulmagen!

Din kropp behöver inte ”tomma kalorier”. Din kropp är komplex, dynamisk, levande och har ett känsligt system. Socker och flingor kommer inte ge din kropp den näring som ”riktig mat” kan ge.

Processade eller förädlade livsmedel? Måste bort.

Drycker med mycket kalorier/socker? Måste bort.

Försök att sluta tänka på vad du skulle vilja äta. Försök istället tänka hur maten, som du stoppar i munnen, finns där för att ge dig den näring som din kropp behöver.

Om du äter ljust bröd med marmelad och bara dricker kaffe varje dag finns chansen att du inte bara kommer känna dig sämre, utan din fysik kommer nog återspeglas av den kosten också.

Om vi tar kolhydraterna. Ah, de fruktade kolhydraterna…Det finns nog inget som är så hemsk här i världen som kolhydrater. Krig? Hungernöd? Människor som far illa? Nä, låt dem alla vänta – vi har viktigare saker att diskutera: Är verkligen frukt nyttigt?

Jag hoppas du noterade min sarkasm. Fast folk kan nästan dra fram en kniv om man äter en druva.

Så oavsett din diet/kosthållning, och vad du tycker om olika livsmedel är i alla fall min syn på kolhydrater att det finns mycket bra, bra, och inte så bra kolhydratkällor för din kropp.


Men även om du vet om att du ska träna och äta hälsosammare kan det vara svårt. Det finns nog ingen som alltid känner sig sugen att gå och träna eller äta hälsosamt. Det är inget fel  – det är mänskligt.

Men för att lättare kunna hålla sig till planen att äta nyttigare och undvika ”skräpmat” rekommenderar jag dig att skaffa en tränare eller en vän som vet vad du går igenom. Det kan vara nyttigt att ha någon att bolla tankar och idéer med, men framför allt: Du kommer ha någon som du lovat att göra en förändring med.

Nu kan du gå ut i köket och rensa ur kylskåpet/skafferiet från bagels, muffins, flingor och annat skit.


Lycka till, och lyft tungt!

Etiketter: kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning