Övningen du kommer ångra att du fick reda på

Moses hade det jävligt tufft.

Hans morsa la honom i en korg och slängde honom i floden. Han stammade. Sen blev han en slav. Ingen lyssnade på honom när han slängde en pinne i golvet som blev en orm(!)…alla de andra bara: big deal moses… Sen dödade han några snubbar och utrotade sjukdomar. Jag tror det var han som delade på ett hav också?…låter ganska jobbigt.

Sen var det någonting med en brinnande buske, och så besteg Moses ett berg för att snacka skit med Gud. Fick ett par stenar av Gud. Gick ner för berget igen, bara för att inse att ingen lyssnade på honom ännu en gång (man tycker ju han borde ge upp snart…).

Sen när folk började lyssna på honom straffade Gud honom av någon konstig anledning och han fick inte komma in i israel. Lägg då till att Israel är några mil bort, och det tog honom och hans kompisgäng 40 år att gå dit (tips: använd Google maps nästa gång).

Juste, han snubbade på mållinjen och dog några meter innan han precis skulle säga: ”aaah, nu är jag äntligen klar”

Tufft liv.

Men jag skulle vilja påstå att det ändå inte går att jämföra med Tabata-Frontböj.
Nu snackar vi om en riktig prövning av din mentala och fysiska hälsa.                                                    
Det borde finnas en PEGI-18 varning av denna övning eftersom jag vet, av egen erfarenhet, att det kommer vara rädsla, svordomar och våld involverade.
 


Visst låter det kul? :)

Lite praktiska saker att tänka på innan du gör dina tabata-frontböj: *

Du kommer att knäböja inuti en ställning (frågar du dig själv: varför? du kommer att få veta varför den dagen du testar övningen – skicka ett tack-mail till mig då).

Sätt igång en tabata-app på din smartphone, eller ställ en klocka framför dig. Ställ den på 20 sekunder av arbete, direkt följt utav 10 sekunder vila. Ställ in totalt 8 intervaller. Det kommer bli 4 minuter totalt - sätt inte in skivstången på ställningens krokar när du vilar, håll i den hela tiden. 10 sekunder av vila per intervall går FORT när du är trött…

Såhär kan det se ut: Notera att jag bara visar 2 intervaller (det ska vara 8). Jag gör detta för att jag är lat…och att det tar lååååång tid att ladda upp ett 4 minuters-klipp på youtube. Jag hoppas du förlåter mig.


Du kommer göra såhär:

Knäböj 20 sekunder (ca 8 reps) …du kommer tycka att det är mysigt och lätt

Vila 10 sekunder

Knäböj 20 sekunder (ca 8 reps)

Vila 10 sekunder

Knäböj 20 sekunder (ca 8 reps) …nu kommer den där fina känslan i benen….

Vila 10 sekunder

Knäböj 20 sekunder (ca 8 reps)

Vila 10 sekunder

Knäböj 20 sekunder (ca 8 reps) …demonerna kommer in i dina tankar och du vill sluta

Vila 10 sekunder

Knäböj 20 sekunder (ca 8 reps) …du ångrar att du ens tänkte tanken på att göra dessa

Vila 10 sekunder

Knäböj 20 sekunder (ca 8 reps) …dina ben brinner (svordomar är ej ovanligt)

Vila 10 sekunder

Knäböj 20 sekunder (ca 8 reps) …svett kommer ut från ställen du inte trodde du kunde svettas på, du är redo att kollapsa på golvet

Vila 10 sekunder

Det fina med frontböjen är att om din form sviker kommer du tappa skivstången (armbågarna sjunker), det gör att du inte kan göra fula knäböj när du blir trött. Men om du inte kan göra frontböj gör den vanliga knäböjen istället, och var kritisk mot din teknik.

Jag har gjort dessa ett antal gånger och vunnit några, men förlorat alldeles för många matcher mot detta träningspass… Du har blivit varnad!

Så kliv in i uppgiften med en Yippie-Ki-Yay MotherFucker-attityd så kommer allt lösa sig!
 


Jag var faktiskt duktig i religion när jag gick i skolan. Fick MVG (som det hette då) så jag kallar mig kvalificerad att dra liknelser mellan tabata-frontböj och bibeln – deal with it.

När du har testat det här passet kommer du komma till insikt med mycket.
Du kan fnysa åt livets alla andra problem. Vad som än dyker upp i din framtid kan du bara tänka tillbaka på detta träningspasset och inse att du har varit med om tuffare utmaningar (shit, du gjorde ju tabata-frontböj).

Så det tog Moses 40 år att hitta Israel, låt det inte ta 40 år för dig att testa tabata-frontböj.


Lyft tungt!

* och ja, jag vet att det finns ett helt protokoll bakom de "verkliga tabata intervallerna" och bla bla. Men många förstår vad man menar när man säger tabata. Jag skulle lika gärna kunna kalla det för 20:10 knäböj.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning