5 grymt starka kvinnor, som alla dominerar i pull-ups

Om du vill få snygga-, tonade-, sexiga-, vackra-, slanka- (sätt in eget ordval) armar, är pull-ups den rätta vägen att gå! Men för många kvinnor kan det kännas omöjligt att utföra 1 pull-up.

Ofta när jag börjar träna en kvinnlig kund ber jag dem utföra just pull-ups, med målet att en dag kunna göra 1 repetition från hängande position med raka armar.
När jag säger det tittar dem ofta på mig såhär:


Visst, det kommer inte bli en promenad i parken. Kvinnor har det oftast svårare än män att utföra en pull-up. Mycket av det beror på att kvinnor inte har samma hormonpruduktion som män. Det är sagt att kvinnor har 8-10 gånger mindre testosteron än män, vilket är anledningen till att ni inte kommer se ut som en "biff" utav tung styrketräning! Lägg även till det faktum att kvinnor tenderar att ha mera kroppsfett på benen jämfört med män, vilket också resulterar i en nackdel i just denna övningen.

Så du kommer få en tuff och lång resa mot detta mål, men i slutändan kommer belöningen överträffa allt det hårda slitet som tog dig dit. *

Men när du når målet, och även under din träningsresa dit, kommer du stärka upp och forma dina muskler i armarna, axlarna, ryggen och mage. Du kommer få musklermassa, vilket resulterar i att din metabolism ökar och du kommer bränna fett lättare.

Vill du ha bevis på att kvinnor kan göra pull-ups, och samtidigt se kvinnliga ut?
Här har du min kund Lina, som dominerar i pull-upsen:
 


Tror du mig inte kolla in flera av mina kunder.
Här ser du Sara (som för övrigt gjorde en svensk klassiker i år - respekt!) göra 1 pull-up som om det inte vore någon stor sak:
 


Shit, tjejerna är ju grymma!
Vi fortsätter med Kicki som gjorde sina första 3(!) pull-ups någonsin nu i veckan när vi hade lite tester.
Notera hur hon flyttar på takplattan när hon går upp på den första, där snackar vi höjd på pull-upsen!
 


...och jag vet, hälften av alla filmer jag tar blir vertikala (jag ursäktade mig i mitt förra inlägg - så give me a break)...

Johanna ville också vara med!
Den här tjejen tar 60 kg i bänkpressen och kan dessutom briljera i pull-ups.
 


Så kvinnor kan göra pull-ups, och kommer inte slåss med Arnold Schwarzenegger om att ta hem Mr. Olympia-titeln.

Fokusera på att bli stark i övningar som rodd, arhävningar och pull-ups för att få snygga, välformade armar. Faktum är att när du kan göra 5 armhävningar på tårna och 1 pull-up får du göra biceps curls och triceps extensioner...men innan de - fokusera på att bli stark i övningar som du har nytta utav.

Förresten, min Sambo, Sofia ville också vara med:
Hon hälsar också till alla tjejer att ni är bäst, och att det är dags att släppa de rosa hantlarna.
 


Hur man går tillväga för att klara sina första pull-ups är ett annat tillfälle/inlägg.
Idag ville jag bara hylla er tjejer som förstår vikten av att lyfta tungt, och vågar ta hantlar som väger mer än 5 kg när ni gör knäböj, utfall, marklyft och andra bra övningar.

Jag skulle vilja påstå att om du styrketränar 3 ggr/veckan ska du kunna göra 1 pull-up som kvinna/och man. Jag hoppas jag inte trampade någon på tårna idag, i så fall ber jag om ursäkt. Jag vill bara sprida ordet om styrketräning och hur man uppmår en atletisk, men feminin kropp.


Gå nu och lyft något tungt (eller dra dig upp)!

* Vem sa det där? Var det Boye? Shakespeare? eller kanske Bellman?....nej, det vara jag (tobias)...jag har ibland mina djupa stunder!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning