Är du stel och har ont i kroppen?

Semester är slut för många och arbetet är igång igen. För somliga är starten lite lugnare medan andra har mycket att jobba ikapp.

Det kan lätt bli lite stressigt, och man inser snabbt att stressen sätter sig på kroppen. Musklerna ömmar, ryggen gör ont, och den ganska vanliga spänningen i nackmusklerna är tillbaka.

Då kan det vara smart, och skönt, att kunna trycka ut muskelknutarna, eller triggerpunkterna som det också heter, helt på egen hand. Allt du behöver är en bandyboll och ca 6 min! *

Testa denna serien, som visar hur du kan underhålla kroppen på egenhand utan att behöva gå till massören.
 


Några frågor uppstår alltid:

Hur ont ska det göra?
Sikta på en 7:a på en 1-10 gradig skala.
Jag skrev mer om det i ett tidigare inlägg, som du kan läsa här!

Måste jag ha en bandyboll?
Det går lika bra med en tennisboll, det kan faktiskt vara lite mindre smärtsamt och skönare med en tennisboll. Tänk dock på att bandybollen oftast är ett bättre val för att den har en lite "klippigare" yta än tennisbollen, som lätt sticker iväg.


Med den här serien kommer du komma en lång väg i att hålla en frisk och stark kropp. Men kom ihåg att om du inte kan tåla smärtan (fegar ur på smärtnivån) eller börjar tumma för mycket på tiden (står bara 10 sekunder), får du en bättre effekt om du kontaktar en kunnig massör!


* det kan vara en fördel att slå på rammstein eller någon annan dödsmetall för att komma i rätt stämmning - för det kommer att göra ont!
Kan du slakta en get i ena hörnet av rummet, och tända några faklor blir det bonuspoäng!....(skämtar bara, lämna djuren ifred!)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Styrketräning, bålträning