Konsekvens och eget ansvar

Ok, kanske inte den mest spännande rubriken, men väldigt beaktansvärt för din egen träning och resultat. Idag blir jag lite djup...kanske lite filosofisk (man behöver inte alltid vara en "meat-head" bara för att man jobbar på ett gym)

 

Om du vill vara mer framgångsrik med din träning och nå dina uppsatta mål måste du ta eget ansvar. Att vara konsekvent med sin träning och ta ansvar för sina egna handlingar är det absolut viktigaste du kan göra för att lyckas!

 

Några tips på hur du kan lyckas med dina mål och lättare ta ansvar för din träning:

  • Berätta för andra vad du har för mål och vad du ska uppnå.

Sätt upp lappar i din lägenhet där dina mål står skrivna för att hela tiden påminna dig om vad målet är. Berätta för din kollega att du ska tappa 5 kg till sommaren. Ge din flickvän 2.000 kr att köpa skor för om du inte lyckas, eller ge din pojkvän 2.000 kr att köpa tv-spel för om du inte uppnår målet (...uräkta mina extremt stereotypa exempel på vad män och kvinnor gillar...), berätta för personalen på ditt gym om dina målsättningar. Ge dig själv anledningar till att ta ansvar för dina handlingar!

 

Genom att göra detta skapar du dig flera resurser; familjemedlemmar och vänner kanske delar med sig utav nyttiga recept, vänner kanske erbjuder sig att ta flera promenader med dig, och en kollega kanske vill börja träna med dig på gymmet.

  • Skaffa en/flera träningspartners

Att skaffa en träningspartner kan vara ett mycket viktigt steg. Det kan vara en personlig tränare, en kompis/kollega eller en grupp av människor. Genom att göra detta skapar du dig en positiv träningsmiljö att vistas i och flera chanser att lyckas.

Att ha en träningspartner kommer ha stor betydelse på de dagar då du inte känner för att träna. Du kommer nog tänka till en extra gång för att inte svika den personen som tagit sig tid och står och väntar med entusiasm på dig vid gymmet.

 

Glöm heller inte bort att en träningspartner påminner dig om dina mål - som du gjorde offentliga för alla! Och glöm heller inte bort att de finns där för att pusha dig när det känns tungt, men också vara där för att hålla dig tillbaka från att var dum och göra sådana här idiotiska grejer:

 

...suck...eller varför inte den här varinaten?

 

  • Ta hjälp av någon som vet

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga ta hjälp av någon expert inom området (så skaffar du dig en träningspartner och delar med dig av dina mål - så kan du bocka av punkt ett och två direkt).

För att nå målet måste du ha en plan klar för dig. Somliga övningar kommer inte vara fördelaktiga för dig att göra, andra kommer vara bättre. Men kom även ihåg att en bra övning i teorin inte kommer vara bra för dig om du inte kan utföra den tekniskt-korrekt i praktiken, något som en kunnig person inom området hjälper dig med.

 

Tänk såhär: Om din bil går sönder är chansen stor att du lämnar in den hos en mekaniker....det är sällan man börjar rota igenom motorn själv för att lösa felet. Lika bör du tänka när det gäller din kropp. Du får bara en kropp att leva med, ta hand om den på bästa sätt och investera i din hälsa.

Självkart kan du byta ut delar på din bil (lika så din kropp) om något skulle gå sönder, men det kommer aldrig att fungera lika bra som orginalet.

 

Med hjälp når du målet snabbare och säkrare. Vilket leder mig in på nästa punkt:

  • Målet är målet

Alldeles för ofta hör jag någon som säger att dom vill bli bra på milen (tex springa under 45 min), för att till helgen se fight club och bestämma sig för att bli "rippad" som Tyler Durden...för att nästa vecka läsa polarens Bodybuilder-tidning och bestämma sig för att bli stor...men sen var det ju olympiska lyft på tv:n och de såg ju rikitgt starka och häftiga ut....ja, ni förstår min poäng.

 

Sätt ditt mål och rikta din träning mot målet!

Var realistisk, ta ansvar och var KONSEKVENT med din träning och handlingar.

Etiketter: övrigt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln