Flera tips för att få starka & friska axlar

Rotatorkuffen, bild hämtad från: http://www.themonkeyclub.org Rotatorkuffen, bild hämtad från: http://www.themonkeyclub.org

Förra veckan skrev jag om 3 tips för att få friska axlar. Nu tänkte jag avsluta med ytterligare några (3 st för att vara exakt) tips för att bibehålla/få friska axlar.

 

Nog snack, här är det:

 

1. Res dig upp ur stolen

Posturala problem kan ge stora problem. Rundad bröstrygg, framåtlutade skulderblad och isärdragna skulderblad (som alla beror på att man hänger över skrivbordet) bidrar till att rotatorkuffen och andra skulderstabilisatorer inte fungerar optimalt.

Lös problemet med att sträcka dig mot himlen, gå omkring lite i kontoret, stretcha din bröstmuskel (pectoralis) och din stora ryggmuskel (latissimus dorsi). Hinner du stretcha även dina höftböjare, IT-band och vader är det ett stort plus.

 

2. Använd dig av massage eller SMR-tekniker

Förbättra muskulaturen i axeln med massagebehandlingar och/eller SMR av axeln. Släpp upp muskelanspänningar och triggerpunkter för en skadeförebyggande samt prestationshöjande effekt.

Min kollega och jag utför triggerpunktsbehandlingar, läs mer och boka en tid här.

 

3. Undvik allt som gör ont

Väldigt logiskt. Men om smärta inträffar, är det ett tydligt tecken på att kroppen säger ifrån. Gör du något som gör ont eller känns fel finns det stor risk att du skadar något eller gör kompensationsrörelser som i sin tur leder till obalanser och felställningar.

 

 

Detta är långt ifrån allt du behöver tänka på - jag skrapar på toppen av isberget, men det kommer gå en lång väg för att hjälpa dig med dina axelproblem...och eventuellt förhindra nya smärtor i axeln.

Etiketter: ont i axlarna

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln